Kuřecí řízek
18. 3. 2020
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní)
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- strouhanka
- 2 vajíčka
- 1 dcl mléka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
- Maso nakrájíme na plátky - poté z obou stran osolíme a opepříme.
- Do tří hlubokých talířů si připravíme :
a) hladkou mouku
b) dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše promícháme
c) strouhanka - Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran.
- Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři.
- Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.
Dobrou chuť!