Jdi na obsah Jdi na menu

Bramboračka

18. 3. 2020

Suroviny

  • 2 ks brambor
  • 1/2 celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 petržele
  • 1,5 l vody
  • 2-3 lžíce hrubé mouky
  • 1 cm másla
  • hrst sušených hub
  • majoránka
  • 0,5 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme na 10 minut.
  2. Z másla a mouky usmažíme jíšku a zalijeme vodou.
  3. Uvedeme do varu, přidáme houby a vaříme 10 minut.
  4. Pak do toho vložíme na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou zbylou zeleninu, namačkaný česnek a osolíme.
  5. Vaříme dalších 10 minut.
  6. Nakonec povrch poprášíme majoránkou.

Dobrou chuť!